Unieke Dynobend Doornbuigmachine

Unieke Dynobend Doornbuigmachine: Een innovatie in efficiënt buigen

Bij ons innovatieve staalbedrijf, uitgerust met een modern machinepark, staan we bekend om onze veelzijdigheid in lassen, kanten, plooien en laseren. Een van onze meest geavanceerde machines is de Dynobend doornbuigmachine, waarvan er slechts een handvol beschikbaar zijn in de Benelux. Deze volledig servogestuurde buigmachine biedt ongekende mogelijkheden voor het buigen van halffabricaten, zoals buizen en profielen.

Wat maakt de Dynobend uniek?

Dankzij het unieke ontwerp van de combibuigmachine is er maximale vrijheid rond de buigkop, waardoor zelfs de meest complexe geometrieën moeiteloos kunnen worden geproduceerd. Het gepatenteerde verticale klemsysteem maakt 3D-buigen mogelijk, wat een enorme flexibiliteit biedt bij het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte onderdelen.

De machine kan ronde buizen buigen tot een diameter van 60,3 mm en andere maten zijn in overleg beschikbaar. Daarnaast is de Dynobend niet alleen in staat om te buigen, maar ook te walsen, met de mogelijkheid om spoelen te walsen uit één lengte tot maximaal 6 meter. Dit biedt extra veelzijdigheid bij het maken van gesloten contouren en andere complexe vormen.

Wat zijn de technische voordelen?

Een belangrijk voordeel van deze machine is dat tekenbuig- en vrijvormbuigtaken gecombineerd worden in één gereedschap. Dit betekent dat we verschillende radiussen kunnen buigen binnen één enkele cyclus, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de precisie verhoogt.

Ideale toepassingen

Deze machine is geschikt voor elke buis met een langere lengte en complexe vorm . Ze wordt vaak gebruikt voor het maken van stalinrichtingen, zoals ligboxen voor koeien, die uit één lengte kunnen worden gebogen zonder extra handelingen, wat de kosten drukt. Ook balustrades voor trappen en kunstwerken kunnen naadloos en kosten-efficiënt worden gebogen, wat zorgt voor een strakker eindproduct.

Voordelen voor de klant

De Dynobend combineert tekenbuig- en vrijvormbuigtaken in één gereedschap, waardoor verschillende radiussen in één cyclus kunnen worden gebogen. Dit bespaart tijd en kosten, wat leidt tot kortere doorlooptijden en een hogere efficiëntie. Voor de klant betekent dit snellere levering, lagere kosten en producten met minder zichtbare naden, wat bijdraagt aan een hoogwaardige afwerking.

Benieuwd wat Bax Innovasteel voor u kan betekenen?

Xander, Peter & Axel Bax

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden