Maximale Precisie en Efficiëntie met de LVD Easy-Form 32040

De kracht van de LVD Easy-Form 320/40 in ons innovatieve staalbedrijf

De LVD Easy-Form 320/40 is een onmisbare machine in ons uitgebreide en moderne machinepark. Deze uiterst nauwkeurige plooimachine maakt gebruik van adaptieve plooitechnologie die realtime correcties uitvoert op basis van variaties in plaatdikte, koudversteviging en walsrichting. Met een plooicapaciteit van 320 ton kunnen we staal tot 30 mm dik plooien over een lengte van 2,4 meter.

Wat maakt de LVD Easy-Form uniek?

De LVD Easy-Form garandeert altijd correcte plooihoeken dankzij het geïntegreerde Easy-Form Laser-systeem. Dit systeem compenseert automatisch materiaalvariaties zoals plaatdikte en walsrichting. Door continue metingen van de plooihoek en realtime aanpassingen van de stempelpositie, besparen we tijd en verhogen we de precisie van onze producten. Daarnaast zorgen snelle hydraulische klemmingen voor efficiënte opstellingen en verhoogde productiviteit. Met een werklengte tot 4000 mm en programmeerbare plaatvolgers wordt het doorbuigen van de plaat tijdens het plooien voorkomen.

Technische voordelen van de LVD Easy-Form

De machine beschikt over een veelzijdige meerassige achteraanslag, wat maximale flexibiliteit biedt bij het produceren van zowel parallelle als niet-parallelle opstaande randen. Daarnaast is de Easy-Form uitgerust met CADMAN-B software, die direct de optimale ontvouwing berekent en complexe plooiprogramma’s genereert. De software optimaliseert ook de gereedschappen voor het produceren van meerdere stukken, wat zorgt voor een efficiënter productieproces.

Ideale toepassingen

De LVD Easy-Form is geschikt voor diverse plaatsoorten tot een lengte van 4000 mm. Deze machine wordt dagelijks ingezet voor het plooien van platen die in verschillende constructies worden gelast. Dankzij de betrouwbare hoekcorrecties is de Easy-Form ook perfect voor grote series van identieke producten.

Benieuwd wat Bax Innovasteel voor u kan betekenen?

Xander, Peter & Axel Bax

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden