Peter Bax wordt Bax Innovasteel en investeert 7 miljoen in een nieuwe fabriek en machinepark.

Peter Bax is in de wijde regio bekend voor de bouwmarkt aan de Weeldestraat te Weelde en zijn staalatelier. Met het instappen van de volgende generatie in het bedrijf werden de activiteiten onder de loep genomen en is ervoor gekozen om de bouwmarkt te verkopen en te investeren in de uitbouw van een nieuwe staalbewerkingsfabriek.  Bax Innovasteel zal zich focussen als toeleverancier van de maak- en bouwindustrie, enkele voorbeelden zijn: Ka construct, Q-lite, FPS Electric, Actemium, Car & Truckwash

Nieuwe generatie in het bedrijf

Sinds enkele jaren zijn 3 gezinsleden werkzaam bij het bedrijf. Sinds kort bepalen ze samen de richting. De oudste zoon Xander wordt na enkele jaren op de werkvloer verantwoordelijk voor de sales, Axel volgt orders op en staat in voor het technisch uittekenen van complexe oplossingen.

Dochter Renate is verantwoordelijk voor het vernieuwde personeelsbeleid. Een jaarlang hebben ze met de strategie werkgroep gewerkt aan een nieuwe strategie met grote investeringen in een nieuw bedrijfspand, machinepark en een naamsverandering. Het is de bedoeling dat zij de komende jaren verder doorgroeien binnen de organisatie.

Totaalleverancier voor staal oplossingen voor de maakindustrie en bouw.

De nieuwe fabriek van circa 7.000 vierkante meter en uitgebreid indrukwekkend machinepark zorgt ervoor dat je bij Bax Innovasteel terecht kunt voor eenvoudige en complexe staalbewerkingen van snijden, plooien, lassen & assembleren van onderdelen. De focus ligt hierbij op de maakindustrie en bouw.  Zo worden er paalconstructies voor Q-lite gemaakt,  voor FPS Electric onderdelen voor de elektrische grasmaaiers en onderdelen voor waterstoftankstations van Cummins.

Strategie met focus op ontzorging, betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie

Het nieuwe machinepark en de jarenlange ervaring van collega’s in staalbewerking zal er voor zorgen dat Bax Innovasteel klanten in de maakindustrie volledig zal kunnen ontzorgen en samen met hun innovatieve en duurzame oplossingen kan ontwikkelen en produceren.  Naast het produceren zal Bax Innovasteel meedenken met klanten om materiaalgebruik te reduceren en duurzame staalopties aanbieden.

Stapsgewijze groei

De investering van 7 miljoen in de nieuwe fabriek en machines is de start van een groeitraject dat we stap voor stap willen realiseren. Momenteel zijn er een 5-tal vacatures, van administratieve versterking tot productiemedewerkers. We verwachten elk jaar enkele nieuwe productiemedewerkers aan te nemen. In 2025 zal de nieuwe fabriek feestelijk geopend worden, waarbij de buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met onze nieuwe fabriek en branding. Deze zal dan ook volledig doorgetrokken zijn in onze organisatie.

Contactpersoon bij vragen?

Peter Bax